این مطلب تماما به قلم دکتر هوشنگ قوامی، متخصص ارولوژیست و درمانگر اختلال نعوظ است.
اولین و مهمترین نکتهای که فرد مبتلا به اختلال نعوظ که به علت عدم یا ناکافی بودن نعوظ و سفتی آلت قادر به انجام عمل جنسی موفقیتآمیز نمیباشد این است که او آگاه باشد که بیمار نیست، اختلال نعوظ بیماری نیست و علامت بیماری زمینهای او مثل دیابت یا بیماری قلبی میباشد.
اختلال نعوظ حتما باید از 3 ماه قبل و به تدریج در مرد شروع شده باشد. بنابراین مردی که از اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی شکایت دارد و هفتههای اخیر دچار آن شده است، زودگذر بوده و اکثرا بدون تجویز دارو بهبود مییابند.
اختلال نعوظ چیست؟
اختلال نعوظ نوعی ناتوانی در گرفتن یا نگه داشتن نعوظ به اندازه کافی و مناسب برای مقاربت جنسی است. گاهی از آن به عنوان ناتوانی جنسی نیز یاد می شود، اگرچه این اصطلاح اکنون کمتر استفاده می شود.
اختلال نعوظ اگر گاهی اتفاق بیافتد غیر معمول نیست. بسیاری از مردان در زمان استرس ممکن است آن را تجربه کنند. با این وجود اختلال نعوظ مکرر می تواند نشانه ای از مشکلات سلامتی باشد که نیاز به درمان دارد. همچنین می تواند نشانه ای از مشکلات عاطفی یا روابطی باشد که لازم است توسط یک متخصص حل شود.
علت اختلال نعوظ
اختلال نعوظ می تواند به دلیل مشکلات در هر مرحله از فرآیند نعوظ ایجاد شود. نعوظ نتیجه افزایش جریان خون در آلت تناسلی شما است. جریان خون معمولاً توسط افکار جنسی یا تماس مستقیم با آلت تناسلی شما تحریک می شود.
هنگامی که یک مرد از نظر جنسی هیجان زده می شود، عضلات آلت تناسلی مرد شل می شوند. این امکان را برای افزایش جریان خون از طریق شریان های آلت تناسلی فراهم می کند و دو اتاق داخل آلت تناسلی را پر می کند. با پر شدن اتاق از خون، آلت تناسلی مرد سفت و محکم می شود.
نعوظ زمانی منقبض می شود که عضلات منقبض شده و خون انباشته شده از رگهای آلت تناسلی خارج شود.
ناتوانی جنسی زودگذر
ناتوانی زودگذر و در بعضی مواقع به صورت مزمن و یا به تدریج در زمینه بیماریهای اورگانیک که نامبرده شد، در فرد اتفاق افتد. ضعف در قوای جنسی زودگذر بیشتر در دوران جوانی زمانی که مرد در اولین آمیزش جنسی خود با وجود تمام ذوق و شوقی که دارد، نمیتواند خوب عمل کند، اتفاق میافتد.
ناتوانی در نعوظ همچنین برای مردانی که بنا به دلایل کاری یا مشکلات عاطفی تحت استرس شدیدی هستند هم اتفاق میافتد و به محض این که استرس رفع میشود، دوباره میتوانند آمیزش جنسی موفقی داشته باشند.
نکته مهم این است که ناتوانی جنسی زودگذر را نباید جدی بگیرید هر چه اهمیت کمتری به آن بدهید شانس بیشتری برای داشتن یک رابطه جنسی نرمال خواهید داشت.
گاهی اختلال نعوظ بیاهمیت و خیلی مختصر چنان ترسی در مردان ایجاد میکند که در روابطشان بسیار مضطربانه عمل کرده و مشکل را دو چندان میکنند. زنان باید حساسیت ویژهای نسبت به این موضوع داشته و از همسرشان انتظار زیادی نداشته باشند.
صبر و درک همسران در درمان ناتوانی جنسی بسیار موثر است. از طرف دیگر مرد باید در این مورد با همسرش گفتگو و مشورت کند، طوری که زن را حامی و پشتیبان خود بداند. اگر مردی برای حل این مشکل به تنهایی تلاش کند، معمولا به نتیجهای نمیرسد.
گرچه ناتوانی زودگذر نگران کننده نیست، ناتوانی جنسی دائمی نیز با کمکهای حرفهای قابل درمان نیست. ناتوانی جنسی گاهی ممکن است در دراز مدت یا در بعضی موارد ناگهانی ایجاد میشود.
در هر دو مورد زوجین نباید در قبال کمکهای درمانی بیتوجه باشند و فورا به متخصص درمان نعوظ مراجعه کنند. چرا که اگر این مشکل درمان نشود، میتواند باعث سستی پایههای زندگی زناشویی و حتی از هم پاشیدگی آن و نهایت منجر به تضعیف روحیه و عزت نفس مرد شود.